tudok ez ügyben esetleg valamit el érni ??

Üdvözlöm!!

Egy olyan kérdésem lenne hogy egyik közeli ismerősnek adtam az előfizetéses kártyam aki miután kiderült nem fizete ugy ahogy kellene sajnos ezt én nem tudtam meg időben csak akkor mikor jött a levél 300.000ft el maradásom volt ekkor felkerestem az illetőt aki azt mondta nem érdekli a dolog egyszerüen nem volt rá vevő hogy ezt megoldjuk napokban kaptam egy másik levelet hogy átadták egy behajtónak aki jelenleg 500.000ft összeget követel tőlem bizonyitani tudom üzenetekel és különféle dokumentumokal hogy abban az időben ő használta a kártyát azt szeretném kérdezni hogy mit tudok ez ügyben tenni hogy ezt a pénzt ne rajtam követeljék ?? választ előre is köszönöm !


Hozzászólások

Dr. Kovács Zsolt Csaba 2019. július 23., 11:40:44

Tisztelt Máté Zsolt,

a legfontosabb, hogy a kártya legyen letiltva és legyen bizonyítéka, hogy nem Ön használta a kártyát. Az más kérdés, hogy a telefonszolgáltatóval szemben Ön felel közvetlenül.
2 lehetőséget látok: a telefonos céggel egyezkedik részletfizetésről, esetleg bizonyos összeg elengedéséről, az összeg megfizetése után beperli az ismerőst vagy megvárja amíg beperli a telefonos cég és perbehívja az ismerőst és így kettejüket kötelezi a bíróság. Az ismerős beperlésének vagy perbehívásának csak akkor van értelme, ha van jövedelme, vagyona az ismerősnek.
Üdvözlettel