Jo estét kivànok.Szeretném meg kérdezni hogy ha valaki ellen Europai elfogato parancs van érvényben testi sértés miadt, és az iletö kettös àllampolgàrsàgal rendelkezik,Magyarorszàg kérte a kiadatàst de az adot orszàg ahol tartozkodik meg tagadta Magyaror

Jo estét kivànok.Szeretném meg kérdezni hogy ha valaki ellen Europai elfogato parancs van érvényben testi sértés miadt, és az iletö kettös àllampolgàrsàgal rendelkezik,Magyarorszàg kérte a kiadatàst de az adot orszàg ahol tartozkodik meg tagadta Magyarorzsàgnak a kiadatàst és kérte az Europai elfogato parancs megszüntetését, akor Magyarorszàg mit tesz ilyenkor vagy menyi idö mulva törlik az elfogato parancsot?
Köszönöm vàlaszàt.


Hozzászólások

zsolt 2020. január 11., 22:44:01

Köszönöm szépen vàlaszàt.Ûdvözletel.


Dr. Kovács Zsolt Csaba 2020. január 6., 17:03:02

Üdvözlöm!

Érdekes a kérdés, nyilván az dönti el, hogy a saját hazája milyen indokkal tagadta meg a kiadatást, ha egyszerű formai ok miatt, akkor nyilván nem valószínű, hogy lezárták Magyarországon az ügyet, ha pedig érdemi ok miatt ( pl. elévült a bűncselekmény), akkor valószínű, hogy a magyar hatóságok is eszerint járnak el.
Természetesen, ha elévülési időn belül Magyarországra jön és nincs lezárva a magyar büntető ügy, akkor számíthat arra, hogy intézkednek Ön ellen.
Az európai elfogatóparancsról:
https://e-justice.europa.eu/content_european_arrest_warrant-90-hu.do